Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εκδηλώσεις του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών Παρνασσίδας "Η Κοίμησις της Θεοτόκου" τον Αύγουστο στο χωριό μας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2021

Δευτέρα 9 Αυγούστου: Προληπτικός Έλεγχος - Μαστογραφία. Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με τους συλλόγους των χωριών της Δ.Ε. Καλλιέων και με το παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας παρέχουν δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες μέσω της κινητής μονάδας που θα βρίσκεται στις 8 Αυγούστου στο Μαυρολιθάρι και στις 9 Αυγούστου στον Αθανάσιο Διάκο.

Παρασκευή 13 Αυγούστου, 9 π.μ. Εκδρομή και πικ νικ στη Μαρτινόλακα. Ανασύρουμε τις μνήμες μας από παλιότερες εκδρομές, που γίνονται οδηγοί για το αύριο... Για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι μικροί Καστριώτες το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή. Τόπος συγκέντρωσης: Πλατεία Καστριώτισσας.

Σάββατο 14 Αυγούστου, 11 π.μ.: Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών.

Δευτέρα 16 Αυγούστου, 7 μ.μ.«Ιχνηλατώντας τους μύθους μας». Μοιραζόμαστε εμπειρίες και ιστορίες σχετικές με την παραδοσιακή κτηνοτροφία, μια παραγωγική δραστηριότητα αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη ζωή και την εξέλιξη του χωριού

Τρίτη 17 Αυγούστου: Λειτουργία στους Άγιους Πάντες. Θα ακολουθήσει πικ νικ έξω από την εκκλησία. Φέρνουμε όλοι το κολατσιό μας και ρίχνουμε τις κουβέρτες μας πάνω στις φτέρες για να θυμηθούμε τα παλιά.

Δημιουργώ ιστορίες - «Η δική μου Καστριώτισσα»: Οι νέοι –κάθε ηλικίας– φωτογραφίζουν με το κινητό όλα αυτά που αγαπούν στο χωριό, αποτυπώνοντας σε εικόνες «τη δική τους Καστριώτισσα». Οι φωτογραφίες θα αναρτηθούν στη συνέχεια στο Instagram του συλλόγου, συγκροτώντας μια ψηφιακή έκθεση αφιερωμένη στο καλοκαίρι του 2021.