Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Υπογραφή συμβάσεων για εργασίες κατασκευής και συντήρησης τοιχίων αντιστήριξης και οδοποιίας στην Καστριώτισσα

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου 99/2021 του Δήμου Δελφών της 2/12/2021 υπογράφησαν συμβάσεις έργων στη Δ.Ε Καλλιέων που περιλαμβάνουν και την Καστριώτισσα. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υπεγράφησαν συμβάσεις έργων στη Δ.Ε. Καλλιέων 

Χαρ. Αγαπητός: «Αξιοποιούμε άμεσα πόρους βελτιώνοντας την εικόνα του Δήμου» 

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής και συντήρησης τοιχίων αντιστήριξης, καθώς και οδοποιίας στην Δημοτική Ενότητα Καλλιέων. 

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη σύμβαση αφορά στην Κοινότητα Μαυρολιθαρίου, όπου έχει καταρρεύσει τμήμα του πέτρινου τοίχου του νεκροταφείου, το οποίο θα καθαιρεθεί και θα κατασκευασθεί νέος τοίχος, στην ίδια θέση. Επίσης, σε δημοτικό χώρο της κοινότητας θα κατασκευασθούν πέτρινοι τοίχοι περιμετρικά και θα πλακοστρωθεί, προκειμένου στο μέλλον να τοποθετηθεί αναμνηστικό μνημείο. Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης θα γίνει παρέμβαση στην εκκλησία της Κοινότητας Καστριώτισσας όπου θα καθαιρεθεί ο υπάρχων τοίχος αντιστήριξης και θα κατασκευαστεί νέος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 18.400,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από τους ΚΑΠ του 2021. 

Η δεύτερη σύμβαση αφορά στην τσιμεντόστρωση εισόδου της Κοινότητας Καστριώτισσας (δρόμος προς δεξαμενή), όπου σήμερα υπάρχει χωματόδρομος. Σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνει ισοπέδωση και διαμόρφωση του καταστρώματος της οδού, της υπάρχουσας χωμάτινης τάφρου και στην συνέχεια θα κατασκευασθεί τσιμεντόστρωση. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.000,00 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από τους ΚΑΠ του 2021. 

Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων, κ. Χαρίλαος Αγαπητός, σε δήλωσή του για τα παραπάνω έργα σημείωσε: «Αξιοποιούμε άμεσα τους ΚΑΠ, κάνοντας παρεμβάσεις σε Κοινότητες όπου υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε γνώση αυτών και σε συνδυασμό με τον αγώνα της καθημερινότητας βελτιώνουμε σταδιακά αλλά αισθητά την εικόνα του Δήμου μας». 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καλλιέων 

Χαρίλαος Αγαπητός