Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Μαγεία της Καστριώτισσας!

Στην Καστριώτισσα μπορεί να συναντήσει κανείς όλα τα χρώματα της παλέτας. Σε κάθε εποχή το χωριό αλλάζει ενδυμασία και χαρίζει απλόχερα την ομορφιά του σε όποιον επιθυμεί να το ανακαλύψει. Ένας τόσο δα τόπος με τόσους κρυμμένους θησαυρούς.
Η Καστριώτισσα δεν είναι μόνο το κάστρο, η Παναγιά της, ο καταρράχτης, το σπήλαιο, η καταβόθρα, η Πουρνάρα κ.λ.π. αξιοθέατά της. Η Καστριώτισσα δεν είναι μόνο η ιστορία, τα έθιμά της, το πανηγύρι, τα χρώματα κι η φύση της. Η Καστριώτισσα είναι η παρέα, είναι οι χοροί, τα τραγούδια, οι ιστορίες που μοιράζονται οι κάτοικοι, είναι η φιλοξενία που μπορεί να απολαύσει κάποιος, σε ένα από τα ομορφότερα "μπαλκόνια" της Ελλάδας, την πλατεία της Καστριώτισσας.
Η μαγεία της παρασύρει όλους όσους βρεθούν στην αγκαλιά της. Τα τρεχούμενα νερά, το τιτίβισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων, σε συνδυασμό με το πράσινο σκηνικό που συνθέτουν τα έλατα και τα πλατάνια, θυμίζουν σε όσους νιώσουν τον παλμό της ότι τα πράγματα που έχουν αξία βρίσκονται δίπλα μας, αρκεί να τα προσέξουμε!
Eυχαριστώ πολύ το Γιώργο Κατσιαβό για την παροχή φωτογραφιών από τη συλλογή του.
Για να παρακολουθήσετε το βίντεο κάνετε κλικ στο σύνδεσμο.