Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Υποδοχή του Μητροπολίτου Φωκίδας κ. Θεόκτιστου σην Καστριώτισσα

Με συγκίνηση υποδέχτηκαν στην Καστριώτισσα, την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου  2014, το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο οι κάτοικοι του χωριού και οι συγχωριανοί μας που ταξίδεψαν για να δώσουν το παρόν στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον πατέρα Ιωάννη Φατούρο. 
Την προσφώνηση του Μητροπολίτου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών κ. Τάκης Φούντας.

Προσφώνηση Μητροπολίτου ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ
εις τον Ι.Ν. "Κοιμήσεως της Θεοτόκου" Καστριώτισσης

Σεβασμιώτατε, 
Υποκλινόμενοι βαθιά στην Αγιοσύνη σας, με συγκίνηση κι ευλάβεια σας λέμε το "καλώς ορίσατε" στο ορεινό χωριό μας στην Καστριώτισσα, στην ομορφιά της ορεινής Παρνασσίδος.
Σεβαστέ Δέσποτα,
Η σημερινή Κυριακή είναι ημέρα γιορτής και μεγάλης τιμής για όλους μας. Έχουμε ήδη μάθει τη λαμπρή πορεία σας και τη συμβολή σας στην ορθοδοξία και στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι της πατρίδος μας.

Σεβασμιώτατε,
Επενδύουμε στην προσωπικότητά σας και στο έργο σας, για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση της πίστης μας.
Τα Ακαδημαϊκά σας προσόντα, η αγάπη σας για την Εκκλησία αποτελούν τα εχέγγυα για μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της Μητροπόλεως Φωκίδος.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη δική σας εμπνευσμένη καθογήγηση, η ορθοδοξία θα δυναμώσει και ο Φωκικός Λαός που περνά δύσκολες στιγμές, όπως κι όλη η Ελλάδα, κάτω από τη σκεπή και την ευλογία σας θα ξαναβρεί το χαμόγελό του και την αισιοδοξία του, προσδοκώντας σ΄ένα καλύτερο αύριο.
Σας διαβεβαιώνουμε πως όλοι εμείς οι Καστριώτες πιστεύουμε στο Θεό και την Εκκλησία και τιμάμε με κάθε θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τον πανάρχαιο και ιστορικό Ιερό Ναό του χωριού μας, που είναι αφιερωμένος στην "Κοίμηση της Θεοτόκου", την Εκκλησία της Παναγιώας και της καρδιάς μας.
Σας διαβεβαιώνουμε επίσης πως εμείς απότ ην πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθειά σας, σε κάθε πρωτοβουλία σας για την ανύψωση του θρησκευτικού φρονήματος του λαού της ΦΩΚΙΔΟΣ.
Σεβασμιώτατε, 
Σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε, σας ευχόμαστε μακροημέρευση, υγεία, δύναμη και επιτυχία στο θεάρεστο έργο σας.
ΑΞΙΟΣ!