Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Πεζοπορική εκδρομή του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καστριωτών "Η Κοίμησις της Θεοτόκου", σε συνεργασία με τον οδηγό βουνού και μέλος του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ο.) Κατσιαβό Γεώργιο, ο οποίος έχει 20ετή εμπειρία σε πεζοπορικές εκδρομές, διοργανώνει την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015, εκδρομή σε δυο μη τουριστικά σπήλαια του Υμηττού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συγκεντρωθούν στις 10:00 στο πάρκινγκ της εισόδου του νεκροταφείου Παπάγου στον Υμηττό. Η εκδρομή θα ξεκινήσει με περπάτημα από το πάρκινγκ του νεκροταφείου Παπάγου και θα συνεχιστεί σε φαρδύ ελαφρώς ανηφορικό χωματόδρομο. Σε μία ώρα και σε απόσταση 2 χιλιομέτρων θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Κυνηγού πάνω από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, με την μορφή σήραγγας, μήκους 80 μέτρων. Η πρόσβαση θα γίνει σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων. Ο βαθμός δυσκολίας αξιολογείται στα εύκολα, οπότε μπορούν να λάβουν μέρος και παιδιά. Ενδέχεται να συναντήσουμε λάσπη. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει και με τα αυτοκίνητα έξω ακριβώς από τα σπήλαια.
Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε το περπάτημα στον χωματόδρομο και σε μισή ώρα, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων πάνω από την περιοχή των γλυκών Νερών, θα φθάσουμε στο όμορφο σπήλαιο του Λεονταρίου, το οποίο έχει μορφή μονής αίθουσας, μήκους περίπου 50 μέτρων. Η επιστροφή, αναλόγως του αριθμού των ατόμων, υπολογίζεται κατά τις 15:00 το μεσημέρι.
Θα πραγματοποιηθεί επί τόπου ομιλία για τα σπήλαια του Υμηττού και τη γεωλογία τους. Η εκδρομή προβλέπεται ότι θα επαναληφθεί κατά τους επόμενους μήνες, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες πεζοπορικές εκδρομές σε άλλα ενδιαφέροντα σημεία του Υμηττού.
Όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν μαζί τους: μικρό σακίδιο πλάτης, 1 λίτρο νερό, πορτοκαλάδα, φρούτο, σοκολάτα, 2 σάντουιτς για μεσημεριανό, φακό με μπαταρίες, φωτογραφική μηχανή, γάντια χεριών προαιρετικά.

Για περισσότερες πληροφορίες : Κατσιαβός Γεώργιος, κινητό 6934227368