Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών Παρνασσίδος "Η Κοίμησις της Θεοτόκου", σας εύχεται καλή χρονιά και σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 12:00, στο παλαιό μοναστήρι της Παναγιάς Κλειστών στην Πάρνηθα (φθάνουμε από τα Άνω Λιόσια μέσω της Λεωφόρου Φυλής ή και μέσω Αττικής Οδού). Κατόπιν θα επιστρέψουμε κατά τις 13:00 στην κατοικημένη περιοχή της Φυλής, στο εξοχικό κέντρο το "Φαράγγι" για φαγητό. Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 500 ατόμων, με τζαμαρία τριγύρω και πολύ καλή θέα στο βουνό. Η τιμή του φαγητού είναι περίπου € 15 το άτομο και η πληρωμή θα γίνει για κάθε τραπέζι χωριστά. Τα μοναδικά έσοδα του Συλλόγου θα είναι από τα νέα ημερολόγια του 2015 που έχουν θέμα τη φύση και το περιβάλλον του χωριού μας και θα δίνονται προς €5/τεμάχιο.
Φυσικά, όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την πρωινή Θεία Λειτουργία μπορούν να προσέλθουν από το πρωί (η λειτουργία διαρκεί από τις 6:30 έως τις 9:45). Εμείς θα βρισκόμαστε εκεί από τις 10:00 για να σας οδηγήσουμε σε μία κατάβαση μέχρι τον καταρράκτη, στο ποτάμι κάτω από τη μονή, που αυτόν τον καιρό έχει πολύ νερό. Όπως βλέπουμε την κεντρική πύλη του μοναστηρίου, αριστερά και γύρω γύρω από την πετρόκτιστη μάντρα, ξεκινάει ένα στενό και κατηφορικό μονοπάτι που θυμίζει πολύ τις απότομες κατηφοριές της Καστριώτισσας, σημαδεμένο με βέλη και πασσάλους με σχοινιά όπου χρειάζεται. Η κατάβαση χρειάζεται μόλις 15 λεπτά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Κατσιαβό στο τηλέφωνο 6934227368 και στη Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Γεωργουσοπούλου στα τηλέφωνα 22980 25449 και 6973963597.
Παρακαλούμε όσους λάβουν γνώση της πρόσκλησης να ειδοποιήσουν όσους περισσότερους συγγενείς και γνωστούς μπορούν, γιατί δεν θα αποσταλεί ταχυδρομικά προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα του Συλλόγου.
Σας περιμένουμε όλους!

Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς
για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γενική Γραμματέας
Γιώργος Κατσιαβός                                                          Αλεξάνδρα Γεωργουσοπούλου