Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πεζοπορική εκδρομή σε σπήλαια στο Νότιο Υμηττό

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καστριωτών Παρνασσίδας " Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ" με τον οδηγό βουνού Κατσιαβό Γεώργιο και μέλος του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου διοργανώνει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου εκδρομή στο Νότιο Υμηττό.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 το πρωί στη διασταύρωση των οδών Λεωφ. Βουλιαγμένης και Γούναρη στη Βούλα. Στη συνέχεια με τα αυτοκίνητα οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν από την οδό Δερβενακίων-Υμηττού-δεξιά Λεωνίδου ανηφορίζοντας στο Νότιο Υμηττό προς τη θέση Κρεμασμένος Λαγός και προς το νεκροταφείο στο Πανόραμα Βούλας.
Λίγο πιο πέρα και σε υψόμετρο 300 μέτρων θα επισκεφθούν το σπήλαιο δολίνη με το όνομα Συκιά στο οποίο θα γίνει επίδειξη κατάβασης με σχοινιά από έμπειρους σπηλαιολόγους.
Η εκδρομή θα συνεχιστεί με περπάτημα σε χωματόδρομο για το μικρό σπήλαιο του Αρχέδημου το οποίο είναι αφιερωμένο στη λατρεία των Νυμφών. Μετά από πεζοπορία 3-4 χιλιομέτρων από άλλο χωματόδρομο με θέα τον κόλπο της Βάρκιζας οι συμμετέςχοντες θα φθάσουν στο σπήλαιο του Σαλίγκαρου ή ΚακοΒούλας πάνω από τη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη.
Η επιστροφή υπολογίζεται κατά τις 17:00 στο μνημείο των πεσόντων πυροσβεστών.
Η ξενάγηση θα είναι δωρεάν και θα γίνει επιτόπου ομιλία για τα σπήλαια του Νότιου Υμηττού και τη γεωλογία τους. Μια ώρα παραμονή σε κάθε σπήλαιο.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
-  μικρό σακίδιο πλάτης
- 1 λίτρο νερό, πορτοκαλάδα, κρουασάν
- φρούτο, σοκολάτα, 2 σάντουιτς για μεσημεριανό
- φακό χειρός ή κεφαλής