Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Αφιέρωμα της εφημερίδας Εστία στο γαλακτοζαχαροπλαστείο ΒΑΡΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΕ

Στο υπ' αριθ. 40289/24-25 Οκτ. 2015 φύλλο της Εφημερίδας Εστίας φιλοξενήθηκε ολοσέλιδο αφιέρωμα στο γαλακτοζαχαροπλαστείο "ΒΑΡΣΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΕ" για τα 123 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του.
Με συνταγή επιτυχίας την επιμονή στη χρήση αγνών υλικών και παραδοσιακών συνταγών ξεκινά την ιστορική αναδρομή από τον πρόκριτο του Λιδωρικίου Βαρσοκωνσταντή ή Βαρουσιώτη και συνεχίζει στα 1890 όπου "ο εγγονός του και ιδρυτής Βασίλειος Χ. Βάρσος, όλοι απόγονοι των εξοδούχων του Μεσολογγίου, ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του από την Καστριώτισσα Φωκίδος για την Αθήνα."

Το 1892 άνοιξε το γαλακτοπωλείο στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα και ακολουθεί το 1922 η μετεγκατάσταση της επιχείρησης στην Κηφισιά λόγω της παλαιότητας του κτηρίου. Το αφιέρωμα προβάλλει την επιχειρηματική δράση του Κωνσταντίνου Βάρσου που επέκτεινε την επιχείρηση και εισήγαγε ολλανδικές αγελάδες το 1950, την ανάληψη εν συνεχεία της διεύθυνσης από τους Βασίλη και Γιώργο Βάρσο που εκσυγχρόνισαν τον μηχανολογικό εξοπλισμό και καταλήγει στο σήμερα με τον κ. Αντώνη Βάρσο να δηλώνει ότι "Έχουμε περάσει τη χρεωκοπία του 1893, ένα χρόνο αφ΄ότου ανοίξαμε. Περάσαμε τους Βαλκανικούς, τον Πρώτο Παγκόσμιο, τη Μικρασιατική Καταστροφή, Μεσοπόλεμο, Δεύτερο Παγκόσμιο, χούντα... Δεν αλλάξαμε όλα αυτά τα χρόνια, δε θα αλλάξουμε τώρα", υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει η επιχείρηση να προσφέρει προϊόντα αγνά, ποιοτικά, εύγεστα όπως και τον καιρό του ιδρυτή.
Το αφιέρωμα κοσμούν φωτογραφίες από τον ιδρυτή της επιχείρησης, το πρώτο Κατάστημα, το πελατολόγιο και τους εσωτερικούς χώρους κατά το παρελθόν.