Υλικα για το φύλλο:
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές γλυκού λάδι
1 κιλό αλεύρι
νερό
Υλικά για τη γέμιση:
5-6 φλυτζάνια τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι λευκό
1 κ.σ. κανέλλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
250 γραμ. λάδι
2-3 αυγά (προαιρετικά, αν δεν τη θέλουμε νηστίσιμη)
Εκτέλεση για το φύλλο:
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές γλυκού λάδι
1 κιλό αλεύρι
νερό
Υλικά για τη γέμιση:
5-6 φλυτζάνια τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι λευκό
1 κ.σ. κανέλλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
250 γραμ. λάδι
2-3 αυγά (προαιρετικά, αν δεν τη θέλουμε νηστίσιμη)
Εκτέλεση για το φύλλο:
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα, όπου ρίχνουμε τα υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιγενές το μίγμα, λίγο σκληρό και τραγανό. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για τη γέμιση:
Στίβουμε καλά το κολοκύθι για να φύγουν τα υγρά και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Βράζουμε λίγο το ρύζι, το σουρώνουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στη λεκάνη. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλλα, τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Από πάνω βάζουμε λίγη γέμιση και μετά φύλλο - γέμιση εναλλάξ. Το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε.
Τέλος, κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα.