Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια!

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πεζοπορική εκδρομή στο Βόρειο Υμηττό από το Σύλλογο των Απανταχού Καστριωτών

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καστριωτών "Η Κοίμησις της Θεοτόκου", σε συνεργασία με τον οδηγό βουνού και μέλος του Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο) Κατσιαβό Γεώργιο, με 20ετή εμπειρία σε πεζοπορικές εκδρομές, διοργανώνει την Κυριακή, 17 Μαΐου 2015 εκδρομή στο Βόρειο Υμηττό. Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 9:30 το πρωί στο πάρκινγκ της εισόδου του νεκροταφείου Παπάγου στον Υμηττό κι από εκεί θα συνεχίσουν με περπάτημα σε φαρδύ ελαφρώς ανηφορικό χωματόδρομο. Μετά από μια ώρα και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων θα επισκεφθούν το σπήλαιο Κυνηγού πάνω από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, με τη μορφή σήραγγας μήκους 80 μέτρων.

Το περπάτημα θα συνεχιστεί στο χωματόδρομο και σε μισή ώρα, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου πάνω από την περιοχή των Γλυκών Νερών, θα προβάλει το σπήλαιο του Λεονταρίου, το οποίο έχει μορφή μονής αίθουσας, μήκους περίπου 50 μέτρων, με τεράστιες κολώνες. Η επιστροφή και αναλόγως του αριθμού των ατόμων υπολογίζεται κατά τις 15:00 το μεσημέρι.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους: μικρό σακίδιο πλάτης, φακό με μπαταρίες, 1 λίτρο νερό, πορτοκαλάδα, κρουασάν, φρούτο, σοκολάτα, και 2 σάντουιτς για μεσημεριανό.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Κατσιαβός Γεώργιος, τηλ 6934227368.

Στην εκδρομή θα συμμετάσχει και το Λύκειο Ελληνίδων με τη συμπατριώτισσά μας Αγγελική Καραγεωργίου